tiistai 31. tammikuuta 2012

Verkkonuorisotyö

Verkkonuoristotyö on netin kautta tehtävää nuorisotyötä. Nuoret viettävät suuren osan vapaa-ajastaan netin ihmeellisessä maailmassa, joten sieltä heidät myös parhaiten tavoittaa. Netin kautta nuori voi myös avautua nuorisotyöntekijälle, jos hän ei halua kasvotusten puhua asioistaan, jopa nimettömänä on mahdollisuus keskustella. Netin kautta nuoret saavat myös tukea, apua ja läsnäoloa, jos ei halua kasvotusten käydä asioita läpi. Verkkonuorisotyössä on myös kuitenkin omat haasteensa. Ei välttämättä ole kovin helppoa tavoittaa ja löytää nuoria netistä, ja sivuja joita he käyttävät. Netin toiminnot muuttuvat vähä väliä ja yleensähän nuoret ottavat nämä ensimmäisinä esiin ja tutustuvat niihin. Aikuiset niinkuin yleensäkin tulevat vähän jäljessä, eivätkä pysy nuorten perässä.

Verkkonuoristotyötä tekevät muutkin kuin nuorisotyöntekijät. Näitä ovat mm. poliisit, sosiaalityöntekijät ja terveydenhoitajat. He ovat samoilla sivuilla kuin nuoret. Näitä sivustoja ovat mm. Facebook, IRG-Galleria, Demi.fi ja Habbo-Hotelissa.

Verkkonuorisotyö painottuu erilaisiin alueisiin, esimerkiksi tieto -ja neuvontatyöhön, rasisminvastaiseentyöhön ja verkkovaikuttamistoimintaan.

1 kommentti: